Kesäkokous

Metsästysseuran kesäkokous pidettiin majalla 2.8.2019. Paikalla oli 16 seuran jäsentä.

Metsästysasiat

Päätettiin, että rauhoitusalueita ei perusteta ja metsäkanalintujen metsästäjäkohtainen riistakiintiö on 3 kpl, joista enintään yksi (1) metso. Myös mahdolliset riistakeskuksen asettamat rajoitukset on huomioitava metsästettäessä!

Päivävierasmaksun suuruudeksi päätettiin 10 €/hlö (vieras koiran kanssa ja pienpetopyyntivieras 0 €) ja kausivierasmaksun suuruudeksi 250 € sisältäen myös pääsyn hirvijahtiin (jahtimaksu maksettava erikseen). Päivävieraan saaliit isännän riistakiintiöstä. Kausivieraalla oma riistakiintiö eikä tarvitse opasta, mutta tiedonantovelvollisuus vähintään johtokunnalle (johtokunta[a]mspeuhu.fi) tai suoraan puheenjohtajalle/jahtipäällikölle.

Vieraslupia myyvät Pekka Askola, Kari Mäkelä, Ari Kujala ja Jukka Sihvola, myös verkkopankkisiirrolla suoraan seuran tilille, jolloin viestissä on mainittava isännän nimi.

Hirvilupia seuralla on käytössä kolme (3) kappaletta. Pankista on saatavissa lisää lupia, jos yli 4kpl/1000ha hirviä seuran alueella (pankkilupakokous 27.11. klo 18:00 @ Anttila). Päätettiin, että metsäkauris ja villisika hirvijahdissa ammuttuna ovat seuran riistaa.

Hirvijahti aloitetaan la 19.10. klo 08:00 majalla ajometsästyksenä ja jahtimaksu on 50 €, jahtimaksun voi maksaa perinteisesti jahdissa sihteerille tai ilmoittautumalla jäsenrekisterin kautta jahtiin ja maksamalla sähköpostiin lähetetyn laskun verkkopankissa.

Ajomiesten päälliköiksi valittiin Jarmo Askola ja Aarne Sihvola. Lihanjaon vastaaviksi valittiin Tuure Heikkonen, Kari Mäkelä, Rauli Lönnfors, Joni Kepsu, Pekka Askola, Jukka Sihvola ja Jukka Lahtinen. Huollon vastaaviksi valittiin Veikko Raussi ja Kauko Sorsa.

Peijaiset järjestetään Pyhäinpäivän aattona perjantaina 1.11. klo 18:00 alkaen metsästysmajalla.

Peuralupia seuralla on käytössä 4 kpl. Päätettiin, että avataan 1 lupa kyttäämiseen heti kauden alusta, jotta saadaan peuranlihaa peijaisten huutokauppaan. Lupa pyydettävä jahtipäälliköltä etukäteen.

Suurpetojahtipäälliköksi valittiin Tuure Heikkonen ja -varapäälliköiksi Joni Kepsu, Hannu Peltola ja Toni Heikkonen.

Käsiteltiin yksi jäsenanomus se hyläten ja kehotettiin henkilöä tulemaan mukaan toimintaan tällä jahtikaudella kausivierasluvalla.

Muut asiat

Majatalkoissa 20.7. pestiin majan julkisivu ja 3.8. se maalattiin. Muita talkoita ei ole tiedossa tälle loppukesälle, tarvittaessa niistä tiedotetaan metsästysseuran internetsivuilla www.mspeuhu.fi.

5-seuran ampumakilpailu järjestetään Tirvalla 1.9. klo 09:00 ja Peuhu-Toikkala -mestaruuskilpailut Tirvalla 8.9. klo 09:00.

Kaakon Beagle järjestää kauden aloituksen metsästysseuran alueilla 7.9. Kokoontuminen aamuvarhaisella majalla. Tervetuloa mukaan harventamaan jäniskantaa!

Tracker-seuralisenssiin voi ilmoittautua mukaan 16.8. asti omakustannehintaan 60 €. Seuralisenssiin voi ilmoittautua jäsenrekisterin kautta tai suoraan sihteerille viimeistään 16.8. Seuralisenssin hankkimalla seura saa ilmaisen vuoden lisenssin metsästysvuokrasopimusten hallintaan käytettyyn Reviiri-palveluun.

Keskitetyn jäsenmaksulaskutuksen ongelmista seuran jäsenistön keskuudessa annetaan palautetta järjestelmän toimittajalle, jotta jatkossa laskutus olisi selkeämpää.

Majalla on lisää nuolukiviä vietäväksi nuolukivipaikoille. Ennen jahtikautta on hyvä viedä uudet kivet paikoilleen. Laavulle on myös asennettu savupiippu.

Seuran säännöt ovat joiltain osilta vanhentuneet, ja tämän takia syksyn aikana johtokunta tuo jäsenistön kommentoitavaksi ehdotuksen uusista Metsästäjäliiton mallisääntöihin pohjautuvista säännöistä. Kaikki kommentit sääntöjen sisällöstä otetaan vastaan.

Metsästysterveisin
Janne Askola, Sihteeri

Omat tiedot voi tarkistaa jäsenrekisterin kautta www.mspeuhu.fi/jasenrekisteri tai ilmoittaa muuttuneet yhteystiedot (sähköposti, puhelin) suoraan sihteerille (sihteeri[a]mspeuhu.fi tai 040 706 3459).

11.9.2019: Muutettu tiedotteen alussa olleet kaksi virheellistä mainintaa vuosikokouksista kesäkokouksiksi.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *